Tuloksia

Näyttelyt


Toko

17.9.2016, Tampere
Tuomari: Ilkka Stén
AVO-, 139,5 p.

7.9.2016, Tampere
Tuomari: Riitta Räsänen
AVO-, 103,5 p.

4.6.2016, Tampere
Tuomari: Riitta Räsänen
AVO-, 149,5 p.

7.11.2015, Ylöjärvi
Tuomari: Riitta Räsänen
ALO1, 167,5 p. TK1

24.9.2015, Tampere
Tuomari: Juha Kurtti
ALO3, 107 p.

13.9.2015, Tampere
Tuomari: Ilkka Stén
ALO1, 183 p. KP

22.7.2015, Tampere
Tuomari: Juha Kurtti
ALO1, 173 p.

10.5.2015, Tampere
Tuomari: Marja Ala-Nikkola
ALO3, 122,5 p.


Mejä

4.9.2016, Päijälä
Tuomari: Karla Sohlman
AVO1 -> siirto voittajaluokkaan
Peppi tutkii lähtömakauksen ja saatetaan veriuralle hyvin. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään kaksi ensimmäistä osuutta maavainua ja viimeinen osuus ilmavainua. Kaikki osuudet edetään hyvin. Joka osuudelle mahdutetaan jokusia piniä ja isompia pistoja sekä rengastuksia, muuten edetään verivanan päällä. Kulmat tarkasti. Ensimmäinen makuu osoitetaan hyvin, toisen yli kävellään. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Iloinen, selvästi jäljestystehtävästään nauttiva koira, joka selvitti sille annetun tehtävän melko haastavassa kelissä hienosti. Pisteitä tänään pudottaa yhden makuun merkkaamattomuus sekä matkan aikana pyörähtelyt. Hyvä Peppi!

15.5.2015, Päijälä
Tuomari: Sanna Rantanen
AVO0
Tarkan alkumakauksen nuuhkimisen jälkeen päivän työhön. Peppi etenee etupäässä maavainulla rauhallista kävelyvauhtia. Ensimmäisellä osuudella noin 100 m etenemisen jälkeen ote herpaantuu runsaisiin tarkasteluihin, joilta lopulta paluujäljelle. Todetaan hukka ja jatketaan puhtaalta jäljeltä. Osuuden lopulla runsaita tarkisteluja, eteneminen hidastuu. Kulmalla makaus nuuhkitaan, uusi osuus löytyy lenkkien jälkeen. Toisella osuudella parempaa työtä, mutta edelleen paljon tarkistelua ja hidasta etenemistä. Osuuden lopulla Peppi tarkastelee riistapolkua hartaasti ja tässä vaiheessa todetaan ajan kuluneen loppuun, joten koe keskeytetään. Osuuden loppu ja kolmas osuus harjoitellen. Peppi jäljesti pätkiä varsin mallikkaasti ja osaa selkeästi käyttää nenäänsä, mutta tänään metsässä tehtiin vähän liian perusteellista varmistelua.

4.10.2015, Mänttä-Vilppula
Tuomari: Karla Sohlman
AVO1, 46 p.
Peppi tutkii lähtömakauksen ja saatetaan hyvin verijäljelle. Alkaa rauhallista vauhtia etenevä jäljestys, jossa käytetään pääosin maavainua. Kaikki osuudeet edetään melko jälkitarkasti tehden pienen pieniä tarkastuspistoja, jokusia kaikilla osuuksilla sekä kolmannen osuuden alussa yksi laajempi rengastus, josta oikea-aikaisella kehotuksella palaa jäljelle. Molemmat kulmat mennään tarkasti, makuut hyvin tutkien. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Peppi osoitti omistavansa jälkikoiran tarkan nenän tänään. Työtehtävä oli mieluinen ja se hoidettiin hyvin alusta loppuun. Pisteitä pudottaa pikkupyörähtelyt matkan aikana. Hyvä Peppi!

5 kommenttia:

 1. Hienot arvostelut :) Tästä on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista
 2. Mä vihaan koiranäyttelyitä! Koirista halutaan mahollisimman näyttäviä ja niillä pitää olla sitä sun tätä, ja jotkut ei sit enää välitä koirista yhtään ja haluu vaan näyttelytuloksia... Syvältä koko näyttelytouhu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteensä kullakin! Onhan tuo näyttelytouhu valitettavasti pahimmillaan tuollaista, kuin mainitsitkin, mutta parhaimmillaan se on omistajan ja koiran rakas yhteinen harrastus, jossa tulokset ovat vain plussaa. :)

   Me ainakin mennään näyttelyihin pitämään hauskaa, ja jos tuloksia ei tule, niin sitten ei tule! Tähän pitää vielä lisätä, että meidän Peppi nauttii näyttelyissä käymisestä ihan suunnattomasti, ja sen näkee siitä pelkästään sivustakatsojakin! :)

   Meitä on niin monenlaisia ja suhtaudumme kilpailuun niin eri tavoilla. Itse en henkilökohtaisesti ymmärrä sitä, että näyttelyihin mennään naama irvessä ja jos tuloksia ei tule, koira jätetään huomiotta ja ikään kuin rankaistaan koiraa huonosta tuloksesta. Itse kehun koiraa ihan yhtä lailla, oli se sitten ROP, PN4 tai "vain" EH. Oma rakas karvapallo se silti on. :) ♥

   Poista
  2. Ja piti vielä lisätä, että ainakaan oman rotuni kohdalla mitään ääretöntä puunaamista ei harrasteta! Onhan se ihan eri asia viedä tällaista käyttörotua näyttelyihin, kuin esimerkiksi villakoiraa tai jotain muuta paljon trimmausta vaativaa koiraa!

   Poista