keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Viime kuukausi

Oho, melkein kuukausi vierähti edellisestä kirjoituksesta! Tähän kuluneeseen kuukauteen on mahtunut kaikkien harrastuksiemme kokeita ja koitoksia.

20. syyskuuta olimme Hyvinkäällä näyttelyssä. Paikalla oli viitisentoista koiraa ja tuomarina meillä toimi norjalainen Borge Espeland. Lisäksi harjoitusarvostelijana oli Jussi Liimatainen. Tuomarilla oli todella tiukka linja ja vain yksi koira sai SA:n, nimittäin Peppi. Niinpä se oli rotunsa paras ja pääsimme ryhmiin, ihanaa! 7/8 oli yhdistetty ryhmä, joten etukäteen jo puhuimme, että läpijuoksuksi menee, mutta kuinkas sitten kävikään? Ryhmässä oli varmasti 20 koiraa ja kaikkien tultua kehään tuomari valitsi jatkoon koiria, meidät mukaan lukien! Pääsimme siis kuuden parhaan joukkoon, mutta sitten ei enää sen pidemmälle, mutta tämä oli jo kaikkien unelmien täyttymys! Ihan huikea päivä.

24. syyskuuta taas kävimme tavoittelemassa TOKO-kokeessa viimeistä alokasluokan ykköstä, mutta eihän se mennyt ihan kuin Strömsössä... Sade koitui meidän kohtaloksi, ja sen johdosta neititolleria ei huvittanut sitten yhtään mikään ja nippa nappa kolmostulos saatiin. Tästä ei lannistuta ja uutta koettakin vielä tälle vuodelle ollaan mietitty marraskuulle. Pisteitä saimme 0, 7, 0, 9, 10, 5, 10, ja 5, eli yhteensä 107. Kuviakaan ei ole, sillä ehti tulla jo pimeä, iltakoe kun tuo oli.

Viime viikonloppuna pääsimme sitten ensimmäiseen MEJÄ-kokeeseemme! Lauantaina kävimme tekemässä jäljet ja sunnuntaina Peppikin pääsi nuuskuttelemaan. Koe oli Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen mestaruuskoe ja se järjestettiin Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdessa. Kelit suosivat molempina päivinä, mutta hirvikärpäsiä oli julmetun paljon ja ne meinasivat pilata varsinkin lauantain tunnelman. Onneksi saimme sunnuntaille hirvikärpästakit, jotka vähän helpottivat oloa, kun ei koko ajan tarvinnut olla raapimassa. Onneksi sunnuntain tulokset saivat ikävät puolet unohtumaan. Peppi nuuskutteli meidät hienosti kulmien kautta kaadolle ja ylsimme 46 pisteeseen, joka oikeutti AVO1-tulokseen ja toiselle sijalle avoimessa luokassa! Aika hieno lajin korkkaus, etten sanoisi. Koeselostuksen voi käydä lukemassa Tuloksia-välilehden alapuolelta.

2 kommenttia:

  1. Minäkin jotain kautta tänne teidän blogiin eksyin, kivalta vaikuttaa! Jään seurailemaan :-)
    Hirveen kivasti teillä se mejä-koe meni, on aina niin hienoa kun ensikertalaiset menestyy! Tosi harmi, että tämä oli kauden päätöskoe. Me oltiin viime vuonna melkein samassa tilanteessa kuin te nyt. Oltiin ensimmäisessä voittajaluokan kokeessa ja ykköstä pukkasi edellisten kokeiden tapaan. Kausi loppui kesken ja keväällä ei sitten jatkettukaan enää yhtä mallikkaasti. Toivottavasti seuraava kausi starttaa sitten paremmin :-)

    Onnittelut menestyksestä ja tsemppiä tulevaisuuteen! Mejä on vaan niin siisti laji, sopii noutajille kuin nenä päähän. Onnin koetulos selostuksineen löytyy muuten blogista, jos kiinnostaa! :-)
    http://onnilauma.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Samaa harmittelimme, mutta täytyy vielä ennen lumien tuloa treenata ja heti keväällä lumien sulettua jatkaa, ettei ihan unohtuisi neidiltä tämä touhu! Toivottavasti teilläkin lähtisi ensi kausi taas sujumaan (kävin vilkaisemassa blogianne) ja saisitte sen viimeisen ykkösen! :)

      Poista