keskiviikko 16. syyskuuta 2015

13.9. TOKO-koe

Sunnuntaina olimme siis TamSKin järjestämässä TOKO-kokeessa tavoittelemassa toista ykköstulosta alokasluokasta. Kentällä kävi kova tuuli, joka sai kehänauhat lepattamaan. Ajattelin, että koe voisi mennä sen takia huonosti, mutta otin sen asenteen, että mennään ja katsotaan, ja jos menee pilalle, niin sittenhän menee!

Otin parit tärpit koepaikalle saavuttuamme, sivulletulot, liikkeellelähdöt ja maahanmenot, sitten kävelimme lähistöllä hetken aikaa, leikimme hetken ja vein Pepin autoon odottelemaan, kun kierrokset nousivat korkealle.

Yhtään ei jännittänyt ennen koetta :D
Olimme paikkamakuussa ensimmäisessä ryhmässä. Uusissa säännöissähän paikkamakuu kestää vain yhden minuutin ja käskyt annetaan yhdelle koiralle kerrallaan, eli toisaalta liike vaikeutui hieman. Itse taisin antaa käskyn liian hiljaa, sillä Peppi meni maahan vasta toisesta käskystä. Loppuliike meni hyvin. Välissä nostatin taas viretilaa ja sitten jäimme odottelemaan kehän laidalle, olimme kolmantena vuorossa.



Sitten tuli meidän vuoro ja menimme kehään. Seuraaminen oli ensimmäisenä, Pepillä säilyi kontakti koko ajan eikä se jättäytynyt jälkeen oikeastaan yhtään. Ainoastaan perusasennot olivat hieman vinot, mutta tämä oli kyllä parasta seuraamista Pepiltä koskaan!



Sitten maahanmeno seuraamisen yhteydessä. Kaikki muu meni hyvin, mutta maahanmeno tapahtui hitaasti istumisen kautta. Seuraavaksi oli luoksetulo, joka meni todella hyvin ja lennokkaasti kuten aina.



Sitten uutena liikkeenä noutoesineen pito. Pepillä on harjoitellessa ollut välillä ongelmia ottaa kapula suuhun ensimmäisestä käskystä, mutta nyt ei ollut ongelmia ja hienosti tapitti minua koko ajan! Seuraavana olivat vuorossa kaukokäskyt, uusien liikkeiden haastavin osuus mielestäni. Peppi rakastaa mennä maahan, mutta istumaannousu on välillä vähän hakusessa, mutta se meni ihan nappiin tällä kertaa. Ainoastaan perusasentoon piti käskeä kaksi kertaa. Viimeisenä liikkeenä vielä estehyppy, joka sekin on uusilla säännöillä hieman muuttunut. Meillä on ollut ongelmia uudenlaisen esteen kanssa, sillä Peppi oli hypännyt uuden avoesteen yli vain pari kertaa yksien treenien aikana ja saimme uudenlaisen esteen itsellemme vasta pari päivää ennen koetta (kiitos Elisa ♥) ja silloin neiti keksi, että: "Hei, miksi hypätä, kun voi kiertääkin!" Tämä meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia ja riskillä vaan mentiin sitten, mutta eihän siinä ollut taas minkäänlaisia ongelmia ja nappiin meni!



Saimme siis seuraavanlaiset pisteet:

Paikkamakuu 8
Seuraaminen 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Luoksetulo 10
Noutoesineen pitäminen 10
Kauko-ohjaus 9
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10

Yht. 183, eli ihan huippupisteet! Parhaat tähän mennessä! Näillä irtosi sitten vielä ALO-luokan voitto ja KP, eli olisi juuri paremmin voinut mennä! Kyllä sai olla tyytyväinen tuohon pikkukettuun ja oli hieno huomata, että kisakokemusta on selvästi tullut, sillä minua ei jännittänyt enää yhtään niin paljon kuin ennen ja Peppi ei paineistunut palkkaamattomuudesta ja sille riitti ihan hyvin kehut. Lisäksi se teki samalla innolla jokaisen liikkeen. Tästä on taas hyvä jatkaa! Seuraava koe onkin sitten jo 24. päivä eli viikon päästä torstaina, jolloin tavoittelemme viimeistä ykköstä ALO-luokassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti