keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Lihasten ja nivelten kunnon tsekkausta ja uintia

Tänään Tampereen koirauinnissa oli mahdollista päästä ilmaiseksi lihaskunnon sekä nivelten tsekkaukseen. Varasimme myös uintiajan sitten, kun sinne päin kerta lähdimme ajelemaan.

Peppi tutkittiin tarkasti ja kyllähän sieltä vähän "sanomista" löytyi. Selässä jumi, oikea ranne hiukan jäykempi kuin vasen, lihastasapaino ei ihan balanssissa, vaan vasemmalle "puoltavaa" epätasapainoa löytyi ja takareisien lihakset ovat kuulemma hieman heikot. Kaikki muut pystyn kyllä helposti uskomaan, mutta tuo lihasten heikkous tuntui hieman oudolta, me kuitenkin teemme sekä hihnalenkkejä, että metsälenkkejä vapaana ja harrastamme monipuolisesti, TOKO:ssa on räjähtäviä liikkeitä ja MEJÄ:ssä vaikeissakin maastoissa kulkua.

Mutta syy tähän saattaa piillä Pepin uintitekniikassa. Jokainen, joka on Pepin nähnyt uivan, tietää, että sehän on ihan täyttä pelleilyä välillä. Peppi ui hyvin pystyssä asennossa ja roiskii etutassuillaan ja pyydystää kuplia. Tänään uinnin aikana kiinnitimme huomiota erityisesti uintiasentoon, ja siksi laitoimmekin pitkästä aikaa liivin Pepin päälle, jotta asento pysyisi vakaampana. Lisäksi kielsin Peppiä roiskimasta ja treenasimme uintia yhdessä. Ja tällä kertaahan neiti sitten vaan ui ja välillä haki damia. Kyllä oli koira meinaan puhki puolen tunnin jälkeen, kun oli käyttänyt tehokkaasti lihaksiaan taukoamatta, lukuun ottamatta paria hengähdystaukoa. Lisäksi meille painotettiin proteiinipitoisen ruuan merkitystä, eli neiti taitaakin kyllä nyt saada enemmän lihaa ja luita ;)

Kävimme vielä iltasella palauttavalla kävelyllä hihnassa ja oli vissiin treeni mennyt oikeaan osoitteeseen, takaliike tuntui nimittäin jäävän hieman vajaaksi ja kun jälkeenpäin vielä venyttelimme, oli Peppi selvästi jumissa, varsinkin takajaloista.

Nyt olisikin tarkoitus käyttää Peppi hieronnassa tai graniossa ennen Jyväskylän näyttelyä, viimeksi nimittäin tuli jälleen sanomista selkälinjasta, eikä mikään ihmekään, jos siellä joku jumi on. Hieman pitkärunkoisen koiran kanssa saa kyllä olla tarkkana tuon selän kanssa, lihakset täytyy pitää hyvässä kunnossa ja välillä tsekata, ettei jumeja löydy.

2 kommenttia:

  1. Saitteko jotain kivoja venytysliikkeitä vinkiksi? Haluatko tehdä niistä kuvapostauksen, mallina tietysti Peppi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) Ei saatu varsinaisia venyttelyohjeita häneltä, joka Pepin tutki, mutta olemme venytelleet Nuuskun ja Pirkan nuuskun ohjeiden perusteella (lehdissä oli joskus juttua). Voin kyllä tehdä postauksen niistä kuvien kera, kiitos vinkistä! :)

      Poista