torstai 8. toukokuuta 2014

Taipparikurssi

Tänä vuonna pääsimme uudestaan taipparikurssille ja onneksi ei mennyt hukkaan koko homma. Peppi kehittyi kurssin aikana huimasti sen omaan tasoon nähden. Kurssi alkoi yhteisellä treeni- ja teoriaosuudella. Siellä treenattiin peto-juttuja ja tutustuttiin riistaan. Peppi järjesti yllätyksen, ja rupesi yhtäkkiä kantamaan varista! Siellä tehtiin myös ryhmiin jako, joilla sitten treenattiin seuravat kerrat. Itse en päässyt kahdelle varsinaiselle ensimmäiselle kerralle, mutta äiti ohjasi Peppiä silloin. Hakuruutu dameilla oli sujunut ihan mallikkaasti ja varista oli vähän kannettu!

Kun sitten pääsin kolmannelle kerralle, oli meillä hakuruutu variksilla ja jälki pupulla. Peppihän ei ole varista koskaan palauttanut, vaikka onkin niitä kantanut. Se on kyllä löytänyt ne ruudusta, mutta ei ole palauttanut niitä ennen lainkaan. Kuitenkin kouluttajamme opastuksella ja avustuksella saimme Pepin palauttamaan varikset suoraan käteen! Jäljelläkin tapahtui edistymistä viime vuoteen verrattuna, sillä viime keväänä Peppi ei osannut lähteä edes jäljelle. Tällä kertaa Peppi kuitenkin osasi hienosti jäljestää pupun luo, muttei sitten tajunnut (tai viitsinyt) sitä minulle tuoda. Se kuitenkin yritti kantaa pupua, joka oli kyllä aika ison kokoinen, voi olla, ettei se sen takia halunnut sitä kantaa. Pupu kuitenkin kiinnosti.

Viimeisellä kerralla oli vesityö, mikä on meille luultavasti se haastavin osuus. Peppi oli ryhmän ainoa tolleri, joka meni veteen, mutta ongelma oli taas kerran siinä, ettei sitä kiinnostanut mikään muu kuin uiminen, ja se oli vaikea saada vedestä pois. Jonkun verran edistystä kuitenkin viime vuoteen tässäkin oli, sillä Peppi palautti dameja vedestä muutaman. Lokki ei vedessä kiinnostanut, mutta kuivalla maalla kyllä. Kantoon se ei vielä sitä ottanut, mutta uskoisin, että sekin tulee tapahtumaan, kunhan vain tutustumme siihen rauhassa!

Kurssista oli meille todella paljon hyötyä, ja nyt olisikin tarkoitus jatkaa harjoituksia, ettei onnistuneet suoritukset pääse unohtumaan neidiltä! Eipä tuo onneksi ihan toivoton tapaus ole, ja pieni toivo taipparien läpäisemisestä on edelleen, tosin ei se mikään läpihuutojuttu tule olemaan...

IMG_6348
Luoksetuloharjoituksia
IMG_6514
Dami palautui hienosti käteen
IMG_6678
Varis kannossa ensimmäistä kertaa!
IMG_8478
Odottelua hakuruudussa
IMG_8487
Ihan hyvä otekin!
IMG_8502
Ja palautuihan se!
IMG_8505
"Olinhan hieno, olinhan?"
IMG_8523
Pupu kyllä kiinnosti
IMG_9462
Hurja vesipeto vauhdissa
IMG_9478
Välillä malttoi kantaa damiakin
IMG_9494
Ja muutama hyvä palautuskin tuli
IMG_9495
Sitten taas pärskittiin
IMG_9569
Ja tultiinhan sieltä lopulta nöyrästi poiskin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti