sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Järvenpää KR ja mökillä

Eilen aamulla lähdettiin ajelemaan kohti Järvenpäätä puoli kahdeksan aikaan. Jo aamulla oli todella hiostava ilma, mutta näyttelypaikalle päästyämme aurinko paahtoi jo aivan kuin keskipäivällä. Onneksi olimme ottaneet Pepin viilennysloimen mukaan, joten neidillä oli ihan kohtuulliset oltavat. Pääsimme "majoittumaan" Liisan näyttelytelttaan, siitäkin suuret kiitokset!

Tollereita oli ilmoitettu 24, joista pari oli poissa. Uroksissa ensin jännättiin Verttiä, joka sijoittui PU4:ksi! Aika moni koira oli saanut H:n, joten ei kyllä osannut yhtään sanoa, mitä sieltä sitten tulisi. AVO-nartuissa oli Pepin lisäksi kaksi koiraa. Pepille ERI, toiselle EH ja kolmannelle H. Meille siis taas luokkavoitto! Tuomari mietti SA:ta vähän aikaa ja pyysi meitä vielä juoksemaan kehä ympäri, ja tulihan se SA:kin sitten! PN-kehään pääsi vain 4 narttua. Peppi ei tainnut kuitenkaan olla ihan täysin sitä, mitä tuomari haki ja Peppi "jäikin" sitten PN4-sijalle. Olimme kuitenkin tyytyväisiä tulokseen, Peppi esiintyi kauniisti, vaikkei häntä oikein liikkeessä tänään noussutkaan. Se oli jännä juttu, sillä Peppi ei säikähtänyt mitään ja esiintyi muuten ihan normaalisti. Voi olla, että kuumuus vaikutti asiaan. Arvostelu löytyy Näyttelytuloksia -välilehden alta.

Sitten lähdimme ajelemaan takaisin Tampereelle. Kävimme kotona vaihtamassa vaatteet ja ajelimme vielä mökille uimaan kuuman päivän jälkeen. Peppi juoksi iloisena ympäri pihaa, eikä mennyt uimaan ennen kuin sai luvan, hieno tyttö ♥ Polskuteltiin siellä jonkun aikaa yhdessä ja tehtiin vähän damilla noutoja, mikä meni tosi hyvin! Sitten kuivateltiin hetki vielä pihalla ja lähdettiin takaisin kotiin. Oikein ihana kesäpäivä ♥

IMG_0625
Avoimet nartut
IMG_0631
AVO-ERI AVK1 SA PN4
IMG_0637
Tuomarina Matti Luoso
IMG_0644
Kettusella oli hauskaa ♥
IMG_0670
Sivuliikkeet ♥
IMG_0693
Kotimatkalla käytiin herkuttelemassa jätskeillä
IMG_0715
"Joko saan mennä..?"
IMG_0731
Dami palautui hienosti!
IMG_0760
Polskittiin yhdessä
IMG_0818
Jotain mielenkiintoista siellä oli
IMG_0819
Vapaat liikkeet
IMG_0834
Näyttelylookista ei enää tietoakaan :D
IMG_0840
Murunen ♥

4 kommenttia:

  1. Ompas kaunis tolleri! Olen itsekin hankkimassa tolleria, ja näyttelyt kiinnostavat suuresti. Saankohan udella, että minkä merkkistä ruokaa Pepille syötätte ja saako se jotain muuta lisäksi? Turkki näyttää niin upealta! Osaatko kertoa tällaiselle aloittelijalle, että mitä turkille kannattaa tehdä ennen näyttelyä, ja minkä merkkisiä aineita suosittelisit käytettäväksi? :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :)

      Ensinnäkin, suosittelen ehdottomasti tätä rotua, jos kaipaa jotain muuta kuin sohvakoiraa! Peppi syö herkän ihonsa vuoksi Golden Eaglen Salmon & Oatmeal Holistic -nappulaa. Meillä on siis ollut jonkin verran iho-ongelmia, mm. ihon hilseilyä ja kutinaa, mutta tämän ruuan avulla iho ei hilseile enää talvellakaan! Peppi saa nappulan lisäksi välillä raakoja vihanneksia pieninä erinä, raakaa sika-nautaa ja piimää sekä jokaisella ruualla lohiöljyä. Erityisesti sika-nauta ja lohiöljy tekee hyvää turkille ja saa sen kiiltämään!

      Tollerihan ei kuulu niihin rotuihin, joita puunataan ennen näyttelyitä ihan hirveästi. Itse siistin hapsottavat korvakarvat nyppimällä ja osittain saksimalla ohennussaksilla. Tassukarvat siistitään ohennussaksilla myös. En välttämättä pese koko koiraa ennen jokaista näyttelyä, mutta siis normaali shampoopesu (meillä käytössä kaurashampoo ihon vuoksi), hoitoainetta välillä, ei joka kerta, ettei turkista tule liian pehmeä. Sitten pyyhekuivaus ja tarvittaessa föönaus. Pepin karva on pesun jälkeen sen verran kihara, että ilman föönausta se olisi aivan pystyssä, suurin osa ei tarvitse föönausta lainkaan. Sitten kun koira on täysin kuiva, harjaan karstalla joka puolelta ja sitten päälle vielä viilennys-/froteeloimi, jolloin karva tasoittuu vielä. Jos karva on aamulla noussut pystyyn, kastelen froteeloimen ja pistän sen juuri ennen näyttelyä Pepin päälle. Se myös viilentää mukavasti, jos on kuuma päivä! Välillä käytän PetHeadin suihkutettavaa hoitoainetta ja ihan hiuksille tarkoitettua öljyä, silläkin saa mukavasti kiiltoa, kunhan muistaa laittaa sitä kohtuudella! Liika öljy saa näyttämään rasvaiselta.

      Mutta koska kyseessä on käyttörotu, trimmaus ja puunaus ei todellakaan ole pakollista, eivätkä kaikki tuomarit sitä vaadikaan. Ja niin trimmatut kuin "luomut" ovat pärjänneet kummatkin. Itse vain pidän pienestä puunaamisesta, on hienoa nähdä oma käden jälki koirassa, ja kyllähän ne kauniimmalta näyttävät trimmattuina, ainakin omasta mielestäni. :) Näyttelyissä käyminen on ihana yhteinen harrastus <3

      Toivottavasti tämä oli riittävä vastaus, ja jos jäi jotain vielä mieleen, niin kysy ihmeessä, vastaan mielelläni! :)

      Poista
    2. Ja ai niin, Peppi saa myös raejuustoa ja tonnikalaa välillä nappuloiden kanssa :)

      Poista
  2. Kiitos paljon vastauksestasi! Tämä auttoi paljon :)

    VastaaPoista