tiistai 4. marraskuuta 2014

Mölleilyä

Viikonloppuna oltiin ensimmäisessä Mölli-Tokokokeessamme. Se järjestettiin Tampereella Saksanpaimenkoiraliiton kentällä. ALO-luokassa oli 16 koiraa. Olimme numerolla 8 ja ensimmäisessä ryhmässä. Tässä nyt pieni selostus meidän kokeesta.

Luoksepäästävyys, 10
- Tässä ei mitään ongelmia, nappiin meni!

Seuraaminen kytkettynä 6 ½
- Tein itse sen virheen, etten käynyt Pepin kanssa tutustumassa kehään etukäteen, sillä heti kun lähdimme liikkeelle, Peppin nenä meni maahan, eikä oikeastaan noussut sieltä kuin hetkittäin. Se ei kuitenkaan lähtenyt ihan omille teilleen vaan tuli jotenkuten perässä. Parantamisen varaa paljonkin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5
- Tässä ei oikeastaan muita ongelmia ilmennyt, kuin se että nenä meni taas maahan. Maahanmeno tapahtui hieman viiveellä ja jouduin pyytämään kaksi kertaa lopuksi perusasentoon. Eli koira ei täysin kuulolla.

Luoksetulo 8
- Ensimmäisesyä käskystä ei tapahtunut mitään. Toisella kutsulla Peppi tuli nätisti lähes täydellisesti sivulle.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 6
- Sama juttu kuin kaikissa muissakin seuraamisliikkeissä; nenä maahan, mutta Peppi pysähtyi samantien käskyn kuultuaan ja loppu meni mallikkaasti.

Seuraaminen taluttimetta 6 ½
- Alussa taas nenä maahan, mutta loppua kohden parani ja kontaktiakin tuli. Alku meni kuitenkin niin mönkään, ettei lopun parannus enää auttanut.

Estehyppy 9
- Tuomarin sanojen mukaan mallisuoritus, mutta itse tein virheen, kun en käyttänyt "seis"-käskyä ollenkaan. Olemme opetelleet sen ilman sitä, joten se oli ihan vain omaa tietämättömyyttä/tyhmyyttä. Koira osaa, ohjaaja ei ;)

Paikalla makaaminen 10
- Tämä on ollut meille kaikista vaikein liike alusta lähtien. Peppi oli aina se, joka lähti paikalta ensimmäisenä. Ilmeisesti treeni on tuottanut kuitenkin tulosta, sillä neiti napotti täysin paikallaan ja katsoi minua silmiin. Ei lähtenyt edes hötkyilemään, vaikka ryhmästä yksi koira lähti paikaltaan. Tämä meni siis ihan nappiin!

Kokonaisvaikutus 10
- Ilmeisesti yhteistyömme miellytti tuomaria, vaikka jokainen liike ei ihan putkeen mennytkään. Hienosti sain kuitenkin itseni pysymään rauhallisena ja Peppi oli oma iloinen itsensä!

Yhteensä pisteitä saimme siis 153, eli ylsimme 2. palkintoon! Oltiin todella tyytyväisiä, sillä tavoite oli 3. palkinto! 16 koiran joukosta Peppi sijoittui sijalle 11. Tästä on todella hyvä jatkaa!

Kuvista kiitos Sanna Rokalle!

IMG_0430IMG_0523IMG_0525IMG_0528IMG_0530IMG_0532IMG_0868IMG_0889

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti