tiistai 16. elokuuta 2016

Oulun reissu

Viime perjantaina lähdimme kauan odotetulle reissulle kohti pohjoista Toller Show'hun ja Oulu KV:seen. Ensin tosin ajelimme Virpille ja sieltä lähdimme yhdellä autolla kohti Oulun Nallikaria. Matka sujui todella hyvin ja nopean tuntuisesti, kun vertasi edellisen vuoden matkaa Joensuuhun. Perillä olimme vähän viiden jälkeen. Majoittauduimme ja lähdimme lenkille koirien kanssa kauniisiin merenrantamaisemiin. Sitten illalla vielä koirien pesu ja viimeistelytrimmaus. Kävimme vielä pystyttämässä teltan näyttelypaikalle ja siitä pikkuhiljaa nukkumaan.

Lauantaina oli aikainen herätys, sillä kehä alkoi jo klo 9. Tollerit arvosteli kaksi tuomaria, Katja Korhonen ja Börge Espeland, joista jälkimmäinen arvosteli suurimman osan. Tosin omaa vuoroamme jouduimme odottelemaan vielä melko pitkään, mutta halusimme tietysti nähdä kaikki koirat. Esitin ensin Virpin Nemon, joka sai ERIn, sijoittui luokassa toiseksi Kodan jälkeen ja sai SA:n. PU-kehässä Nemo oli vielä "PU6". Koda oli hienosti PU3! Sitten alkoi nartut ja tuli Pepin vuoro. Ennen kehää Peppi oli taas hieman keulinut, joten koitin vähän himmailla kehässä. Peppihän on viime syksynä ollut tällä tuomarilla ROP (tosin hieman vähemmällä koiramäärällä). Ilmeisesti himmasin vähän liikaa, koska Peppi liikkui hieman löysästi yksilöarvostelussa. ERI kuitenkin tuli. Kilpailuluokassa Peppi liikkui paremmin, koska juoksin taas itse kovempaa. Pääsimme hienosti ison AVO-luokan kakkoseksi ja saimme vielä SA:nkin. PN-kehässä Peppi liikkui todella hyvin ja jaksoi seistä hienosti, vaikka vettä tuli siinä kohtaa kuin saavista kaatamalla. PN-sijoille ei kuitenkaan tällä kertaa päästy, mikä tietysti harmitti hiukan. Esitin vielä Pepin ja Kiiran pariluokassa, mutta siellä ei menestystä tullut. Sateesta huolimatta mukava päivä kuitenkin takana! Illalla kävimme vielä Amarillossa syömässä ja huoneessa tuli vielä pulistua melko myöhään.

Sunnuntaina herättiin myös melko ajoissa, vaikka meidän kehä alkoi vasta puolenpäivän jälkeen. Lähdettiin koirien kanssa lenkille ja ajateltiin kiertää sellainen puolen tunnin lenkki, mutta eksyimmekin hieman reitiltä ja lenkki venyikin reilun tunnin mittaiseksi. Mikäs siinä, koirat nautti ja saatiinpa muutama hyvä pokemonkin napattua ;) Sitten lähdimme kohti Äimäraution ravirataa. Tollerit arvosteli serbialainen Milosava Matejevic Devic. Paikalla oli aika paljon samoja koiria kuin Toller Show'ssakin, mutta silti oletin, että koiria olisi ollut vieläkin enemmän. Paikalla oli siis 41 tolleria, kun taas Toller Show'ssa oli jotakuinkin 100. Esitin taas Nemon, joka voitti käyttöluokan SA:lla ja kipusikin hienosti PU3-sijalle! Sitten taas narttujen vuoro. AVO-luokassa oli tällä kertaa 6 koiraa, Toller Show'ssa siis 15 narttua. Peppi esiintyi tällä kertaa todella hienosti, enkä minäkään "pilannut" liikkeitä tällä kertaa himmailemalla ja tuomari selvästi tykkäsikin koirista, jolla oli draivia ja iloista esiintymistä kehässä. Vain kaksi sai ERIn, joista Peppi oli toinen, kaikille lopuille EH. Kilpailuluokassa Peppi vei voiton ja sai SA:n. SA:n saaneita narttuja oli lopulta 6, Sylvi, Peppi, Maire, Esta, Tiuku ja Juno-Juhekin Firiina. Tuomari mietti pitkään ja vaihteli järjestystä. Siinä kohtaa kyllä alkoi jännittää, kun meidät osoitettiin kärkeen ja viimeinen kierros alkoi. Kaikki yhdessä liikkeelle ja lopulta järjestys oli Peppi, Esta, Maire, Firiina. Pepille siis myös CACIB. ROP-kehässä meitä oli vastassa Paavo, joka oli lopulta ROP ja Peppi VSP.

Näyttelyn jälkeen oli ihanaa, kun ei tarvinnut lähteä vielä kotiin, vaan sai mennä vielä mökille rentoutumaan. Illalla kävimme vielä paistamassa makkaraa nuotiopaikalla yhdessä naapurimökkiseurueen kanssa. Maanantaina sitten lähdimme ajelemaan kotia kohti. Kiitos Virpille huikeasta reissusta, saatiin varmasti monta vuotta lisää elinikää tälläkin kertaa! :D

Kotimatkalla saimme vielä huippu-uutisia, kun vihdoin Pepin C.I.E-titteli oli vahvistettu kennelliitossa! Nyt saammekin sitten tästä lähtien ilmoittaa neidin valioluokkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti